Thu. Jan 23rd, 2025

یک تیم بین المللی از ستاره شناسان کشف یک تپ اختر جدید را گزارش کرده اند که نام PSR J1631–4722 را دریافت کرده است. تپ اختر تازه کشف شده که جوان و پرانرژی است، به نظر می رسد با باقیمانده ابرنواختری به نام SNR G336.7+0.5 مرتبط است. جزئیات این یافته در یک مقاله تحقیقاتی منتشر شده در 16 دسامبر در سرور پیش چاپ arXiv ارائه شد.

تپ اخترها ستارگان نوترونی در حال چرخش هستند که پرتویی از تابش الکترومغناطیسی ساطع می کنند. آنها معمولاً به شکل انفجارهای کوتاه انتشار رادیویی شناسایی می شوند. با این حال، برخی از آنها نیز از طریق تلسکوپ های نوری، اشعه ایکس و گاما رصد می شوند.

تپ اخترهایی که مستقیماً با بقایای ابرنواخترهای شناخته شده (SNR) مرتبط هستند، عموماً نادر هستند، زیرا تا به امروز تنها ده ها مورد از این جرم ها کشف شده است. یافتن این ارتباط ها برای ستاره شناسان بسیار مهم است زیرا می توانند تاریخچه شکل گیری تپ اختر و مکانیسم های انفجار ابرنواختر را روشن کنند.

در مطالعه‌ای که اخیراً منتشر شده است، گروهی از ستاره‌شناسان به رهبری عادل احمد از دانشگاه وسترن سیدنی در استرالیا، یافته‌های چنین ارتباط نادری از تپ‌اختر-SNR را گزارش کردند. آنها با استفاده از Murriyang، تلسکوپ رادیویی 64 متری CSIRO Parkes، یک تپ اختر رادیویی جدید را در SNR G336.7+0.5 شناسایی کردند.

“ما کشف یک تپ اختر بسیار پراکنده و جوان PSR J1631-4722 را در فرکانس بالای 2 گیگاهرتز در یک رصد هدفمند با گیرنده UWL Ultra-Wideband Low Murriyang گزارش می کنیم. تپ اختر با SNR G336.7+0.5 واقع شده مرتبط است. در صفحه کهکشانی،” محقق در مقاله نوشت.

تپ اختر جدید کشف شده دارای دوره چرخشی 118 میلی ثانیه و میزان پراکندگی نسبتاً بالایی 873 pc/cm3 است. اندازه گیری چرخش آن تقریباً -1004 راد بر متر مربع اندازه گیری شد. این نتایج نشان می دهد که PSR J1631-4722 یکی از معدود تپ اخترهای بسیار پراکنده شناخته شده است.

منبع

By حمید طاهر

درباره نویسنده: طاهر حمید، کارشناس تحلیل سیاسی از عراق، با بیش از 20 سال تجربه در تحلیل رسانه ها و اخبار است. او کار روزنامه نگاری خود را در روزنامه عراقی الصباح آغاز کرد و سپس به همکاری با رسانه های بزرگ عربی پرداخت تا بینش عمیقی در مورد وضعیت سیاسی خاورمیانه ارائه دهد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *